Orange wine van de zilavka druif uit Bosnië-Herzegovina van Vinarija Citluk Lees meer..
Teuta is de naam van de koningin van Illyrië in de 3e eeuw voor Christus. Ze regeerde ook over Herzegovina en streed tegen de Romeinen. In haar tijd zijn ook wijngaarden in Herzegovina aangeplant, vandaar dat Vinarija Citluk deze wijn van de allerbeste selectie van zilavka-druiven naar haar heeft vernoemd.
Deze Teuta Amphora is iets bijzonders, iets anders, iets ongewoons!
Wist je dat er naast witte, rode en roséwijnen ook oranje wijnen bestaan? Als je dat nog niet wist, is dit een ideale gelegenheid om ze te leren kennen.
Een specifiek type witte wijn dat intrigeert door zijn oranje kleur heeft het levenslicht gezien vanuit de kelder van de wijnmakerij Čitluk. Hoewel je in eerste instantie zou denken dat er bij de productie een sinaasappel is gebruikt, zit het geheim eigenlijk verborgen in het productieproces.
Witte druiven worden namelijk samen met de schil en de zaden geplet en vervolgens gerijpt. Hierbij komen extra pigmenten en tannines uit de schil, waardoor de wijn een diepe kleur krijgt van oud goud of amber. Hoe langer het contact tussen most en schil, hoe intenser de kleur zal zijn. Bij dit natuurlijke proces worden zeer weinig of geen additieven gebruikt.
Bovendien wordt hier gebruik gemaakt van autochtone/wilde gist die op de schilletjes zitten van sommige druiven en die zorgen voor een spontane vergisting.
De ervaren wijnmakers van wijnhuis Čitluk hebben de productie tot in de perfectie gebracht, wat resulteert in een gedurfde en indrukwekkende wijn die u zal verbazen.
Als we het hebben over de geur en smaak van Teuta Amphora, hebben we het onder andere over tonen van gedroogde sinaasappelschil, gekonfijt fruit, kruiden, honingzoet tropisch fruit, hazelnoot en jeneverbes. De structuur laat zich het beste omschrijven als een combinatie van rode en witte wijn omdat deze de body en tannines van rode wijnen heeft en de fruitigheid en mineraliteit van witte wijnen. Het laat een droog gevoel achter in de mond, met mooi uitgebalanceerde zuren en een harmonieuze, fluweelzachte afdronk.
Hij past goed bij traditioneel eten uit Herzegovina, maar ook bij alle krachtigere smaken die normaal gesproken goed samengaan met rode wijnen. Het is een ideale combinatie met pittige kazen, prosciutto, gegrilde vis, gebraden kalfs- en varkensvlees, steaks, lamsvlees aan het spit en meer pittige gerechten.
Hij wordt gedronken bij een temperatuur van 16 tot 18° C.
Orange wine van de zilavka druif uit Bosnië-Herzegovina van Vinarija Citluk
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen