Rode wijn van de sangiovese druif uit het zuiden van Toscane, Italië Lees meer..
Deze L’Addobbo Riserva, gemaakt door de samenwerkende families Vegni en Medaglini, is een topwijn uit het minder bekende gebied Montecucco in het zuiden van Toscana en wordt vrijwel op dezelfde wijze gemaakt van 100% sangiovese-druiven als de Brunello Riserva. Het is een stevige rode wijn met het onmiskenbaar aromatisch karakter van rijp fruit, cacao en hout (vanille). De druiven worden pas relatief laat geoogst (oktober). De pitjes en steeltjes worden verwijderd voordat de druiven worden geperst om harde tannines te vermijden in de most die ongeveer 15 dagen vergist bij constante temperatuur. Daarna gaat de wijn ongeveer 30 maanden op barriques of tonnaux alvorens te worden gebotteld. De L'Addobbo doet het geweldig bij geroosterd of gegrild rood vlees, bij wild en bij kazen. Een ware ontdekking en zeer betaalbaar.
Rode wijn van de sangiovese druif uit het zuiden van Toscane, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen