Witte zoete wijn van de garganega, trebbiano toscano en cortese druif van het wijnhuis Bertoldi uit de Veneto, Italië Lees meer..
Zoete wijnen, of zoals we ze in Nederland vaak noemen "dessertwijnen", worden in Italië meestal gemaakt van ingedroogde druiven. Deze methode van wijnmaken, die ook voor deze wijn is gebruikt, wordt "passito" of "appassimento" genoemd. Het geen goedkope manier van wijnmaken, want je hebt er erg veel druiven voor nodig, maar het resulteert wel in mooie zoete wijnen, met een mooie balans tussen zoet en frisheid en een mooie concentratie van het fruit.
In dit geval is de wijn gemaakt van witte druiven, namelijk de garganega, trebbiano toscano en corvina. De druiven worden in september en begin oktober geplukt en vervolgens op houten schappen te drogen gelegd tot januari of februari. Vervolgens worden de druiven vergist tot wijn, totdat het alcoholpercentage 14% bedraagt, dan wordt de vergisting stilgelegd.
Hiermee behoudt de wijn een mooie hoeveelheid restzoet, zonder dat hij te zoet wordt.
Tenslotte wordt de wijn minimaal 14 maanden opgelegd in vaten van Frans eikenhout en acaciahout.
Het resultaat is een wijn met een intense goudgele kleur. In de neus aroma's van bloemen, vooral meidoorn, jam, honing, gedroogd fruit en specerijen.
In de mond is de wijn zoet en harmonieus, met accenten van amandel.
Heerlijk bij zoete nagerechten, cakes, en geconfijt fruit.
De wijn kan na aankoop zeker 8 jaar worden bewaard.
Serveer de wijn op ongeveer 10 - 12 ˚C.
Witte zoete wijn van de garganega, trebbiano toscano en cortese druif van het wijnhuis Bertoldi uit..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen