Biologische rode zoete passito wijn van de sagrantino-druif van het wijnhuis Le Thadee uit Umbrië, Italië Lees meer..
Deze zoete biologische wijn is gemaakt van de sagrantino-druif, een lokale druif uit Montefalco, Umbrië met een grote reputatie. Deze druif is zeer klein en levert een zeer geconcentreerde wijn op die hoog in de tannines zit. De druiven worden in erg laat in het jaar handmatig geplukt op 2 wijngaarden aan de zuidkant van Montefalco. De druiven worden kritisch geselecteerd en van alleen de allerbeste vruchten wordt de wijn gemaakt. Na het plukken worden de druiven ingedroogd volgens de zogenaamde "appassimento"-methode, dezelfde methode als voor de Amarone wordt gebruikt. De ingedroogde druiven (krenten) worden geperst en daarna gefermenteerd vervolgens ondergaat de wijn een rijping van 33 maanden op barriques, met als resultaat een zeer geconcentreerde en krachtige wijn. Deze wijn van biologisch geteelde druiven is vol van karakter. In de neus kom je donker fruit, chocolade en koffie tegen. Het is echt een wijn voor bijzondere gelegenheden. Hij combineert goed met gerijpte kazen, gevogelte paté en specerijen gebak, maar het is ook een perfecte wijn om bij het haardvuur van te genieten.
Serveer de wijn bij een temperatuur van 18 - 20 °C, maak hem geruime tijd van tevoren open en schenk hem bij voorkeur over in een karaf.
Biologische rode zoete passito wijn van de sagrantino-druif van het wijnhuis Le Thadee uit Umbrië, ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen