Biologische rode wijn van de pinot nero druif uit Breganze, Veneto, Italië Lees meer..
De oorsprong van de erg kwetsbare pinot nero-druif is omstreden. Hij staat al eeuwenlang aangeplant in het noordelijke deel van de Veneto waar de klimatologische en bodemomstandigheden ideaal zijn. De pinot nero gedijt het beste in gematigd warme weersomstandigheden, omdat hij anders te vroeg rijpt. De schil is relatief dun waardoor de kleur van de wijnen vrij licht is. De pinot nero heeft ’s nachts voldoende afkoeling nodig om mooi fruit op te leveren. De druiven voor deze wijn worden biologisch geteelt, met alle zorg opgevoed en handmatig geplukt in de heuvels rondom Breganze met een vulkanische ondergrond. Dit vormt een ideaal terroir voor de pinot nero. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij vijfmaal daags omgepompt wordt om het optimale extract te krijgen. Hij oudert minimaal 9 maanden op roestvrijstalen tanks alvorens de wijn wordt gebotteld.
Deze pinot nero kenmerkt zich door elegantie en fruitigheid. Hij koppelt een zeer verfijnd aroma van kersen en frambozen aan een fluweelzachte smaak en kenmerkt zich door een mooie balans tussen zuren en fruit. De pinot nero past goed bij vleeswaren, vleesgerechten (zowel wit als rood vlees), bij mooie pasta’s en bij kaas.
Biologische rode wijn van de pinot nero druif uit Breganze, Veneto, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen