Witte wijn van de nascetta druif uit de Piemonte, Italië Lees meer..
Dankzij onderzoek in het afgelopen decennium is al ontdekt dat de nascetta-druif in de 19e eeuw bekend stond om zijn rijkheid. Uit oude documenten in de Piemonte blijkt dat de druif veel werd gebruikt in blends, bijvoorbeeld om de Barolo-wijnen wat vriendelijker te maken.
In 1877, omschreef Di Rovasenda de druif als "'Anascetta', een zeer delicate druif en een voortreffelijke wijn". Later, in 1895, presenteerde Fantini het ook als een druif met een "fijnheid gelijk aan Moscato", terwijl de ampelograaf Giovanni Gagna zijn naam bedacht en het omschreef als een "grote wijn voor vinificatie, samen met witte Moscato en Favorita". Recentelijk is de druif herontdekt en vanaf 2010 hebben de wijnen van deze druif ook erkenning gekregen als Piemonte DOC.
De druiven voor deze wijn groeien op de heuvels van de Langhe en de Roero, waar ze een mooie rijpheid en elegantie krijgen.
De wijn is lichtgeel, met wat groene tonen en de geur is fruitig, aangenaam en delicaat. De wijn is droog, met een prikkelend zuurtje, maar tegelijkertijd ook een beetje mollig en een bittertje in de afdronk.
Hij is heerlijk als aperitief, begeleider van antipasti en bij visgerechten. Serveer de wijn bij een temperatuur van 8 tot 10 graden celcius.
Witte wijn van de nascetta druif uit de Piemonte, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen