Biologische rode wijn van de sangiovese, sagrantino-, merlot en cabernet sauvignon druif van het wijnhuis Le Thadee uit Umbrië, Italië Lees meer..
Deze biologische wijn is gemaakt van de sangiovese, merlot, cabernet sauvignon en sagrantino druif. Sangiovese is een beroemde druif uit het midden van Italië, onder andere van de Brunello. Cabernet sauvignon en merlot zijn internationale druiven, vooral bekend van de Bordeaux-wijnen. De sagrantino is minder bekend en is een lokale druif uit Montefalco, Umbrië met een grote reputatie. Deze druif is zeer klein en levert een zeer geconcentreerde wijn op die hoog in de tannines zit. De sagrantino mag dan maar 10% aanwezig zijn in deze wijn, maar laat zich duidelijk gelden in de kracht ervan.
Ten opzichte van de Giulio II wijn van dit wijnhuis worden voor de Costasecca ook druiven gebruikt die net buiten de Montefalco DOC geoogst worden. Vandaar dat deze wijn Umbria IGT is geworden. Ook zit in deze wijn iets minder sangiovese en sagrantino en iets meer cabernet sauvignon en merlot. Dat maakt de wijn wat toegankelijker en minder zwaar.
De biologisch geteelde druiven worden eind september en oktober handmatig geplukt. Hij rijpt minimaal 8 maanden op roestvrijstalen tanks, met regelmatige bâtonnage en daarna nog 3 maanden op de fles.
In de neus vind je aroma's van fruit en bloemen, zoals pruim, zwarte bes, zwarte kers, viooltjes en een vleugje witte peper.
In de mond is de wijn vol, rond en droog van smaak, met veel fruit en mooi afgeronde tannines. Hij is zacht in de mond en heeft een lange afdronk.
Biologische rode wijn van de sangiovese, sagrantino-, merlot en cabernet sauvignon druif van het wij..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen