Rode wijn van de corvina, corvinone en rondinella druif uit de Valpolicella, Veneto, Italië Lees meer..
De druiven voor deze wijn worden verbouwd in Valpantena, ten noorden van Verona. De Amarone wordt gemaakt op de traditionele manier van laat geplukte, speciaal geselecteerde, met de hand geplukte druiven, die vervolgens eerst 100 dagen in houten kisten worden gedroogd alvorens te worden gekneusd (februari). Dit indrogingsproces en de lange fermentatie op lage temperatuur met schil resulteert in een opbrengst van ongeveer 35% van het totaalgewicht aan eerder geplukte druiven. In mei gaat de wijn 36 maanden in eikenhouten vaten van 5 en 25 hl om te rijpen.
Deze top-Amarone heeft een ongekende kracht en concentratie. De kleur is diep robijn- en granaatrood, de geur is complex, met fruittonen van Marasca-kersen, maar ook cacao en tabak. In de mond proef je vooral de kracht, een geweldige structuur, maar heel elegante tannines.
Een perfecte begeleider van stevige gegrilde of geroosterde vleesgerechten, wild en kazen. Daarnaast een heerlijke afterdinnerwijn.
Rode wijn van de corvina, corvinone en rondinella druif uit de Valpolicella, Veneto, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen