Rode wijn van de dolcetto, barbera en nebbiolo druif uit de Piemonte, Italië Lees meer..
Deze Castelvecchio Piemonte Rosso is gemaakt van een blend van 3 typische Piemontese druiven, te weten de dolcetto, barbera en nebbiolo. De druiven zijn afkomstig uit de heuvels rondom Farigliano wat ten zuidwesten van Alba ligt. Dit gebied is de bakermat van de dolcetto, maar net als de omliggende heuvels wordt hier ook barbera en nebbiolo aangeplant. De dolcetto geeft een zacht karakter aan de wijn, de barbera geeft een donkere kleur, goede zuren en kruidigheid en de nebbiolo zorgt voor mooie zuren, tannines en elegantie.
De kleur is intens, robijnrood met violette accenten. In de neus is de wijn intens en aanhoudend, zeer fruitig en uitnodigend. In de mond is de wijn vol en soepel. Hij is makkelijk drinkbaar, heeft een goede body, is zeer harmonieus en goed uitgebalanceerd.
Hij past bijzonder goed bij wild, pasta en alle soorten kaas.
Serveertemperatuur: 18°C.
Rode wijn van de dolcetto, barbera en nebbiolo druif uit de Piemonte, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen