Het verhaal van de wijnmakers van de familie Bertoldi begon in 1932 door de aanplant van druivenstokken op de heuvels van het Benaco-meer, beter bekend als het Gardameer. In de jaren 30 richt Emilio de Bertoldi Vinery op en hij geeft zijn passie voor het wijnmaken daarna door aan zijn zonen Luigi e Giuseppe. Vandaag de dag wordt de familietraditie voortgezet door de nieuwe generaties. Meer dan 30 hectare wijngaarden worden in harmonie met de natuur verbouwd en beheerd met verschillende snoeiwijzen: rijen en pergola's in Verona-stijl, afhankelijk van de microklimaten en druivensoorten. De spannendste tijd van het jaar is de oogst: veel van de inheemse druivenrassen die met veel geduld en zorg zijn gekweekt, worden zorgvuldig geselecteerd en geoogst. De zorgvuldige verwerking van de druiven, samen met de jarenlange ervaring zorgen voor de uitmuntende typische wijnen van Bertoldi.
Alle wijnen krijgen nog een uitgebreide microbiologische controle om de kwaliteit en levensduur te garanderen.